Pesto en genieten!
3 augustus 2014
Everything in a jar!
5 juni 2015
Bekijk alles

De zoete verleiding: merinque schuim

Is het niet heerlijk om na een maaltijd nog wat zoets te eten? En wat is er nou zoeter dan merinque schuim? Het mooie is dat je met dit basisrecept oneindig kunt variëren. Je kunt de kleine merinques los eten maar je kan ze ook versnipperen en door een dessert heen roeren (bijvoorbeeld bij eaton mess).

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om ze te versieren of te kleuren (met room, chocola, fruit, nootjes etc.). Zelf ben ik dol op een merenque bedekt met een mengsel van lemoncurd, room en mascarpone, en versierd met bosfruit. Een lust voor het oog en een streling voor de tong!

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20 min  ›  Bereiding: 3 uur  ›  Klaar in: 3uur20min 

Nodig: 4 eiwitten, snuf zout, 250 gram poedersuiker of fijne kristalsuiker, 1/2 eetlepel maïzena, 1 theelepel azijn

1.     Verwarm de oven voor op 100 C / Gasoven stand 1/4. Bedek de bakplaat met bakpapier.

2.     Klop de eiwitten en het zout met behulp van een elektrische mixer in een glazen of metalen kom. Strooi de suiker er beetje bij beetje bij, terwijl je blijft mixen op medium snelheid. Wanneer het mengsel stijf wordt en glanst als satijn, ben je klaar met mixen. Spatel er luchtig de maïzena en de azijn door. Schep het mengsel vervolgens in een grote spuitzak. Spuit de meringues op de voorbereide bakplaat met behulp van een grote ronde of stervormige spuitmond.

3.     Zet de bakplaat met de meringues in de oven en plaats een houten lepel tussen de ovendeur zodat deze niet geheel sluit. Bak gedurende 3 uur, of totdat de meringues droog zijn en ze gemakkelijk loslaten van de bakplaat. Laat de meringues volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.