Kaiserschmarrn
7 maart 2016
Meat Free Monday
3 oktober 2016
Bekijk alles

Donna Hay meets NonnaPepa

Aanrader: gepekelde kip met salie en knoflook gecombineerd met de ravioli’s van NonnaPepa

Nodig voor 4 personen:

  • 1 liter koud water
  • 85 g tafelzout
  • 8 takjes salie
  • 4 tenen knoflook, geneusd
  • 4 kippenborst filets a 160 gram
  • 30 gram ongezouten boter
  • 1 eetlepel loijfolie extra vrigine
  • dungesneden reepjes citroenschil (zeste)
  • 2-3 doosjes NonnaPepa ravioli (te koop bij Marqt

Doe water en zout in een diepe schaal en roer tot het zout is opgelost. Voeg salie, knoflook en kip toe en laat 15 min staan. Neem de kip, salie en knoflook uit de schaal en dep alles droog met keukenpapier. Verwarm de boter en olie in een grote pan op matig vuur en bak de kipfilets 5 minuten. Voeg de salie en knoflook toe, keer de filets om en bak nog 5 minuten of tot de kip goudbruin is. Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Bak nog 4 minuten, neem de pan van het vuur en laat, met deksel erop, 2 minuten staan.

Ravioli ondertussen koken. Ik had de spinazie met ricotta vulling maar de kaas vulling is hierbij ook erg lekker… Kip in plakjes snijden bovenop ravioli plaatsen. Lepel braadvocht erover en betrooien met geraspte Parmezaan, citroenschil en krokant gebakken salie.