Meat Free Monday:
Geen straf met deze pasta van Donna Hay!
Eigenlijk heb ik al een tijdje het goede voornemen, regelmatig een dagje geen vlees te eten. Een dag zonder vlees kan prima, het is gezond en ‘reduces your carbon foodprint’. Het idee van een ‘Meat Free Monday’ spreekt mij daarom wel aan.
De uitdaging vind ik om een voorraad leuke en goede recepten achter de hand te hebben, waarbij je het vlees niet mist (en de rest van het gezin ook niet!). Zelf haal ik mijn inspiratie bij mijn persoonlijke favoriet Donna Hay.
Fettuccine met peper, knoflook en Ricotta:
4 personen
400 g fettuccine
40 g boter
4 tenen knoflook in plakjes
1 ½ theelepel grof gemalen zwarte peper
2 handen gescheurde basilicum blaadjes
250 gram verse Ricotta
Fijn geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij
Kook de pasta in ruim kokend water met zout, beetgaar. Laat uitlekken en houd warm. Doe boter, knoflook en peper in de pan en bak 2 min of totdat het gaat geuren. Doe de pasta terug in de pan en schut goed om. Roer de basilicum er doorheen en verdeel de pasta over de borden. Een paar schepjes Ricotta op de pasta en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas . Klaar om te genieten!